KREDİ KARTI BORCU OLAN ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE!

T.E.S.K.' İN 02.01.2019 TARİH VE 4 NOLU GENELGESİ İLE ÜLKE GENELİNDE TAHSİL EDİLECEK YILLIK AİDAT TABLOSU

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKÂRLARI

KONFEDERASYONU

01.01.2019- 31.12.2019 TARİHLERİ ARASINDA

ODALARCA TAHSİL EDİLECEK YILLIK AİDATLAR

ODA GRUPLARINA GÖRE

MUAFİYET GRUBUNA GÖRE

Kayıt ücreti ve yıllık aidatlar aşağıda belirtilen esnaf ve sanatkârlar için ülke genelinde 256,00 TL olarak uygulanır.

a)30/03/2013 tarihli ve 28603 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan özürlülük ölçü sınıflandırması    ve    özürlülere    verilecek sağlık kurulu  raporları            hakkında yönetmeliğe göre özürlü sayılanlar.

b)Gaziler, şehit, gazi dul ve yetimleri.

c)Gelir Vergisi Kanununa göre vergiden muaf sayılan esnaf ve sanatkârlar.

ç)Esnaf ve sanatkâr siciline kayıtlı kadın esnaf ve sanatkârlar.

I.GRUP ODALAR

Ankara, İstanbul, İzmir İlleri ile bu illerin büyükşehire

dahil (tüm) ilçelerinde …………………………..…350,00.-TL

II. GRUP ODALAR

Ankara, İstanbul, İzmir İlleri ile Kalkınmada Öncelikli İller Dışında Kalan İller ile bu illerin merkez ilçeleri ve büyükşehire dahil ilçelerinde…………...................................................300,00.TL

III. GRUP ODALAR

Büyükşehir Statüsünde Bulunan Kalkınmada Öncelikli İllerin büyükşehire dahil (tüm) ilçelerinde …....…………….256,00.- TL

Diğer Kalkınmada Öncelikli İllerin merkez ve tüm

İlçelerinde ……………………………………………...256,00.-TL

ODA BAŞKANIMIZ HALİL AKBULUT YENİ YIL MESAJI YAYIMLADI.

Değerli Üyelerim ve Esnaf ve Sanatkârlar; “Şu günlerde geride bırakacağımız 2018 yılı esnaf ve sanatkârlarımız için zor, bir o kadarda hareketli yıl olmuştur. Şüphesiz bende herkes gibi yeni yılının yeni umutlara vesile olmasını diliyorum. İyisi ve kötüsü ile 2018 yılını geride bırakıp, umut ve beklentilerle yeni bir yıla giriyoruz. Geride bırakacağımız 2018 yılında, ekonomik ve toplumsal olarak pek çok sorunlarla karşı karşıya kaldık.  Gerek ülkemizde, gerekse dünyada bir dizi olumsuzlukların yaşandığı, esnaf ve sanatkârlarımızın da bu olumsuzluklardan etkilendiği ve zor günler yaşadığı bir yıl olmuştur. 2019 yılının tüm esnaf ve sanatkârlarımız için yeni umutlara vesile olmasını diler, felaketlerin yaşanmadığı, milletimizin kenetlendiği, esnaf ve sanatkârlarımızın bol kazanç elde ettiği bil yıl olmasını dilerim. 2019 yılının daha mutlu, umutlu ve daha huzurlu bir yıl olacağı inancı ile yeni yılınızı içtenlikle kutluyor, saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.

ARABULUCUK KAMU SPOTU

ODAMIZ ÖZEL VİZYONGÖZ TIP MERKEZİ İLE ÜYELERİMİZ VE 1. DERECE YAKINLARI İÇİN MUAYENE VE AMELİYATLAR İÇİN İNDİRİM SÖZLEŞMESİ İMZALAMIŞTIR.

ODAMIZ ÖZEL EFORT ORTOPEDİ TIP MERKEZİ İLE ÜYELERİMİZ VE 1. DERECE YAKINLARI İÇİN MUAYENE VE AMELİYATLAR İÇİN İNDİRİM SÖZLEŞMESİ İMZALAMIŞTIR.

İMZA KAMPANYASI

Mobilyanın ham maddesine gelen zamlardan dolayı mobilya üreticileri çok ciddi sıkıntılar içerisine girmiş ve hatta dükkanını kapatma noktasına gelen üreticilerimiz olmuştur. Bu amaçla Türkiye Ağaç işleri Federasyonumuzun (TAİF) almış olduğu karar gereği Türkiye genelindeki odalara gönderilen bir yazı ile imza kampanyası başlatılmıştır. İmza kampanyasının amacı hükümet'e sesimizi duyurmak ve kaos ortamından faydalanmak isteyen ham madde üretip satanların kontrol edilmesi sağlanmaya çalışmaktır. Bunun için Denizli Marangoz ve İnşaatçılar Odası olarak bugünden (19-02-2018 Pazartesi) itibaren imza kampanyası başlatıyoruz. Kampanya bitiş süresi (28-02-2018 Çarşamba)günü sona erecektir. Mobilyacı Esnafımızı duyarlı olmaya çağırıyor ve kampanyaya katılmak için odamıza davet ediyoruz.

21 OCAK 2018 PAZAR GÜNÜ YAPILAN SEÇİMLİ OLAĞAN GENEL KURULUMUZDA BAŞKANIMIZ HALİL AKBULUT GÜVEN TAZELEDİ.

21 OCAK 2018 Pazar günü yapılan Odamızın seçimli olağan genel kurulumuza katılan tüm üyelerimize teşşekür ederiz. 2   adayın yarıştığı genel kurulda 552 oy kullanılmıştır. Olağan genel kurulda mevcut Başkanımız Halil AKBULUT ve ekibi 490 oy, diğer aday Şükrü ÇALHAN ve ekibi 62 oy almıştır. Buna göre oyların çoğunluğunu alan mevcut Başkanımız Halil AKBULUT güven tazeleyerek yeniden Odamızın Başkanlığa seçilmiştir.

30.AĞAÇ İŞLEME MAKİNELERİ, KESİCİ TAKIMLAR, EL ALETLERİ FUARI VE 20. ULUSLARARASI MOBİLYA YAN SANAYİİ AKSESUARLARI, ORMAN ÜRÜNLERİ VE AHŞAP TEKNOLOJİSİ FUAR GEZİSİ.

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONUMUZUN (TESK) KAMUOYUNA DUYURUSU.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin birlik ve beraberliğini açıkça tehdit eden 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişimi karşısında, Ahilik gelenek ve kültüründen gelen, her zaman Devletinin ve Milletinin yanında yer alan, aileleri ve yanlarında çalışanlarla birlikte 20 milyonluk büyük bir camiayı temsil eden esnaf ve sanatkarlarımız, hiç düşünmeden, canları pahasına,cesaret ve kararlılıkla, dimdik ayakta durmuştur. Ülkesine, Milletine ve Devletine sahip çıkan vatandaşlarımızın sokaklara ve meydanlara korkusuzca ve cesaretle çıkarak, demokrasi nöbeti tutmaları ve demokrasiye sahip çıkmaları, bugün olduğu gibi geleceğimizin de en büyük teminatıdır. Demokrasiyi sahiplenme noktasında; esnaf ve sanatkarlarımız, her zaman olduğu gibi, tek vücut halinde ve sarsılmaz bir irade ile bölünmez bütünlüğü, huzur ve güvenliği için daima, Devletimizin ve Milletimizin yanında yer alacaktır. Hiç kuşkusuz, Türkiye Cumhuriyeti; demokrasiye ve Cumhuriyetin temel niteliklerine bağlı kalarak, tek bayrak, tek vatan,tek millet ve tek Devlet olarak ebediyete kadar varlığını sürdürecektir. Birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik bu menfur darbe girişimine karşı canlarını ortaya koyarak şehit düşen kahraman güvenlik kuvvetlerimize ve demokrasiye bağlı yurtsever vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyor, yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

KUTLU DOĞUM HAFTASI VESİLESİYLE GELENEKSEL HALE GELEN ESNAF HAYIR YEMEĞİNİ YAPMIŞ BULUNMAKTAYIZ. BAŞTA SAİM IPEK VE ERDOĞAN YİLMAZ OLMAK ÜZERE EMEĞİ GEÇEN ESNAF CAMİASINA VE KATILAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİZ. ALLAH KABUL ETSİN.

(ESNAF HAYIR YEMEĞİ GÖRÜNTÜLERİ FOTO GALERİDE.)

İNSANLIK TARİHİNİN EN BÜYÜK VE EN ÇETİN SAVAŞLARINDAN BİRİNİN YAŞANDIĞI ÇANAKKALE SAVAŞLARININ 100. YILDÖNÜMÜNDE ÜYELERİMİZ İLE BERABER ATALARIMIZI ZİYARETTE BULUNARAK DUA ETTİK.

(ZİYARETİMİZ İLE İLGİLİ GÖRÜNTÜLER FOTO GALERİDE.)

ODA BAŞKANIMIZ HALİL AKBULUT AİLELERE SESLENEREK ÇOCUKLARINIZI HAYATINDA ÖNEMLİ YERİ OLACAK MESLEKLERE YÖNLENDİRİN ALTIN BİLEZİĞE SAHİP OLSUN DEDİ.

Bir yandan yüz binlerce kişi iş ararken, diğer yandan işyerleri ise çalıştıracak kalifiye eleman bulmakta zorluk çekiyor. İşsizliğin en önemli sebeplerinden birisinin mesleksizlik olduğuna işaret eden Oda Başkanı Halil AKBULUT  “Mutlaka çocuklarımızı okutmalıyız. İlköğretimi bitirdikten sonra okumak istemeyen çocuklarımızı meslek eğitimine yönlendirerek altın bilezik kazanmalarını sağlamalıyız.”  dedi.

Küresel krizle birlikte artış gösteren işsizlik, Türkiye’nin en önemli problemi olmaya devam ediyor. Oda Başkanı Halil Akbulut Türkiye’de özellikle lise mezunları arasında işsizliğin fazla olduğuna dikkat çekerek, “Sebebi, bir meslek bilmemeleri, liseyi okudukları halde meslek öğrenmeye yönelmemeleridir.” dedi.

Çocuklarımızın bir mesleği yoksa belirli konularda uzman olmamışlarsa iş bulma imkânları sınırlıdır. Sanayileşmede en önemli unsurlardan biride bilgi beceri ve iş alışkanlıklarına sahip yüksek verimi gerçekleştirecek insan gücünün yetiştirilmesidir. Günümüzde mobilyacılık sektörü bu anlamda çok önemli bir meslektir. Çünkü Türkiye’de inşaat sektörü hiçbir zaman bitmez her zaman istihdam yaratılır.

Denizli de odamıza kayıtlı 350 marangoz ve mobilyacı esnaf ve sanatkâr bulunmaktadır. Bu üyelerimize ziyaret ettiğimde temel sıkıntılardan bir tanesi olan sektörde kalfa ve çırak bulunamamasıdır. Okullar kapanalı yaklaşık 1,5 ay oldu ancak çocuklarımızın hayatında önemli yeri olacak mesleklere yönlendirilmediğini gördüm.

Ben buradan ailelerimize seslenerek çocuklarınızı hayatında önemli yeri olacak mesleklere yönlendirin ve altın bileziğe sahip olsun diyorum.

Mobilyacılık marangozluk mesleği iddia ediyorum ki dünyada en son bulacak meslek grubudur. Bizim mesleğimiz hayatımızın yaşam tarzıdır ve olmazsa olmazlardandır. Mobilya ve marangozluk mesleğinin yaşam tarzının şeması bir çocuk dünyaya gelir bebek karyolası lazım bunun için marangoz ve mobilyacı lazım bu çocuğumuz 5 – 6 yaşlarına geldiğinde Kuranı-Kerim öğrenecek bu çocuğa rahle lazım kim yapacak marangoz ve mobilyacı bu çocuk ilköğretime başladığında bu çocuğa çalışma masası lazım kim yapacak marangoz ve mobilyacı bu çocuk lise ve üniversite zamanı geldiğinde bu çocuğa şifoniyer, çalışma masası, ranza ders kitaplarına koymak için dolap gerekecek ve bu çocuğa marangoz ve mobilyacı lazım olacak.

Bu çocuk okula bitirip ve zamanı geldiğinde evlenecek o zaman yatak odası, yemek odası, koltuk takımı, yemek masası sandalyesi, mutfak, vestiyer, yüklük ve benzeri mobilyalar lazım olacak ve bu çocuk yaşlanıp vefat ettiğinde tabut ve mezara konulduğunda üstüne örtülmesi için ağaç lazım olacak ve bunun için marangoz ve mobilyacı lazım olacak.

Sözlerimin başında söylediğim gibi marangozluk ve mobilyacılık mesleği dünyada en son bitecek meslek dallarındandır. Onun için diyorum ki ailelere Çocuklarımızı mobilyacılık ve marangozluk mesleğine yönlendiriniz. Denizlideki ustalarımız çocuklarımızın garantisidir.

Zanaatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.

11° 12° 4°
Döviz Bilgileri